Colectorul de Proximitate

raspunsul organic la 2 probleme: colectare deseuri si locuri de munca

Cu 3 lei poti face mai mult decat STAT-ul!

Sau… Cum plateste copilul, parintele, toata familia ta 800.000 Euro/zi amenda la UE?

EuReciclezAsta.ro isi propune sa puna ordine in haosul si lipsa de coerenta a unei tari care este prea saraca sa mai risipeasca resurse. Desi exista 5 sisteme in paralel de colectare selectiva a deseurilor si companii care sifoneaza milioane de euro anual, Romania este pe penultimul loc la acest capitol, urmand a fi amendata cu sume gigantice si riscand chiar sa declanseze o porcedura de infringement din partea UE.

In 10 ani, sistemul a reusit sa aduca Romania la spectaculoasa cifra de 1,6% reciclare a deseurilor, dar cumva in 6 ani trebuie sa crestem pana la 50%.

Daca adoptam aceasta solutie organica, creata natural de societatea Romaneasca (colectorul de proximitate), solutie care rezolva 2 probleme sociale (locuri de munca pentru categoriile defavorizate si transport viabil al deseurilor reciclabile) Romania va putea sa isi creasca cotele de reciclare si astfel sa atinga macar cateva bareme impuse de UE.

Daca ai inteles acest lucru, creaza un loc de unde Colectorul de Proximitate sa ia deseurile pe care tu nu le folosesti (doar acelea care se recicleaza efectiv in Romania) si sa le vanda el la centrele de colectare, urmand mai departe drumul cel mai scurt catre fabrica de reciclat.

Daca deja duci/sortezi PET-urile si cutiile de bere la Clopote, e mult mai simplu sa le lasi la ghena sau in fata portii.

Separa-le si doar le duci langa gunoi , ca sa nu fie pe proprietatea companiilor de salubriate (dovedit ineficiente) si sa nu-l bage pe EL in inchisoare. E comod, simplu si fezabil pentru Colectarea Selectiva in Romania.

Poti sa fii convins ca Sacosa ta de Rafie de 3 lei face mai mult decat cele 5 sisteme ale Stat-ului!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *